Ziarul Financiarul: Terano Construct, o firmă cu afaceri de 5 mil. euro, amenajează cafenele pentru Starbucks şi magazine pentru brandul de haine Vagabond. Compania este deţinută integral de Marian Ciupitu, absolvent al Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini (TCM)

Marian Ciupitu, proprietar Terano Construct: Pentru 2023, ne propunem să consolidăm afacerea, este deja un an mai greu, după cum am constatat până acum, dar vom lua pas cu pas provocările, astfel încât să nu ne afecteze foarte mult scăderea care se previzionează în întreaga piaţă.

Fluctuaţiile de preţuri din zona materialelor de construcţii, creditarea pentru zona rezidenţială, perspectiva unei crize şi războiul de la graniţă sunt cele mai problematice aspecte pentru industria construcţiilor, este de părere Marian Ciupitu, un antreprenor care deţine firma Terano Construct din Bucureşti, cu afaceri de 25,2 milioane de lei anul trecut.

„Anul 2023 se anunţă unul mai dificil decât 2022, dar nu pot anticipa dacă nu îşi va reveni în a doua jumătate sau se vor înregistra scăderi.“

Lipsa forţei de muncă, lipsa unor şcoli profesionale care să aducă pe piaţa muncii tineri calificaţi, gradul scăzut de digitalizare şi legislaţia impredictibilă sunt alte provocări constante care „ţin în priză“ industria construcţiilor, adaugă Marian Ciupitu.

Citește restul articolului aici.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google