Forbes: Marian Ciupitu, Director General al Terano Construct: “Anul acesta, voi fi mai rezervat în a lua decizii radicale. Voi lua pas cu pas provocările”

Construcţiile reprezintă sectorul care a dat cele mai multe insolvenţe în 2022, potrivit unui studiu realizat de Coface. Pentru Terano Construct însă, anul trecut a fost chiar mai bun decât 2021, cu o creștere de 54% a afacerilor, potrivit Directorului General Marian Ciupitu, la emisiunea Reinventarea României.

“Nu cred că firmele de construcții serioase și mari, care sunt pe piață de ani buni, au avut probleme. Pentru noi, 2022 a fost un an foarte bun și datorită faptului că s-au livrat multe spații office. Noi am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri, și consider că aceste falimente se datorează anilor precedenți”, explică Marian Ciupitu.

În ceea ce privește anul în curs, estimările sale sunt mai temperate, dat fiind și nivelul scăzut de livrări de clădiri de birouri, de vreme ce circa 30% din activitatea companiei o reprezintă amenajarea spațiilor office. “Anul acesta nu pare la fel de bun, dar e prematur să ne pronunțăm”, adaugă el.

Compania a raportat pentru anul trecut o creștere de 54% a cifrei de afaceri față de 2021, iar reprezentantul companiei amintește că, și la începutul anului trecut era destul de pesimist în ce privește evoluția afacerii. “Am pornit pesimiști la începutul anului, dar spre sfârșitul anului ne-am dat seama că a fost un an foarte bun”. (M.C.)

Citește restul articolului aici.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google