Sursa de Vest: Cum s-a schimbat piaţa construcţiilor în 2023 şi care sunt aşteptările pentru acest an?

Zona de retail reprezintă o compentă tot mai importantă pentru companiile de construcţii din România, care spun că trendul se menţine şi în acest an.

Spre exemplu, Terano Construct  a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creștere cu 30% comparativ cu anul precedent, iar cea mai mare pondere o au proiectele de tip mall.

“Acest domeniu a fost în mod surprinzător segmentul de unde compania noastră a primit cele mai multe lucrări în anul precedent, înregistrând o pondere de 65% din totalul cifrei de afaceri. Zona de construcții și reamenajări de birouri reprezentând, în anul care tocmai s-a încheiat, doar 19% din aceasta, fapt care arată că a existat o schimbare în piață, iar construcțiile de birouri au mers cu frâna de mână trasă. Semnalele de la început de an, ne arată că pe segmentul office lucrurile nu evolueaza spectaculos, dar retailul va continua cu siguranță trendul ascendent din 2023. Deși nu s-au anunțat aparții de noi mall-uri, brandurile din retail deschid permanent magazine, se reinventează și își reamenajează spațiile astfel încât crează proiecte permanent, mai ales pentru o companie ca a noastră specializată în acest domeniu,” declară Marian Ciupitu, directorul general Terano Construct.

Citește restul materialului aici.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google