Sursa de Vest: Mallurile, înlocuite de galerii mici şi hipermarketuri! Criza din domeniul construcţiilor afectează zona de shopping

Scumpirea materialelor de construcţie are impact în toate domeniile de activitate, însă cei mai afectaţi sunt dezvoltatorii de proiecte imobiliare, de malluri şi de parcuri de retail. Mulţi dintre ei şi-au pus investiţiile pe “hold” şi aşteaptă vremuri mai bune, pentru a reveni în forţă. Până atunci, nu vom vedea noi malluri, cu excepţia celui de la Craiova.

“Acolo dezvoltatorul are în plan să deschidă mai mult decât un mall, vrea să construiască pe lângă mall-ul propriu-zis mai multe ancore, respectiv clădiri de birouri, apartamente, probabil și un hotel. Motivele pentru care această expansiune a mall-urilor este pusă pe hold au legătură cu: scumpirile repetate ale materialelor de construcții (aproximativ 30-40%), cu creșterile salariale, cu lipsa stocurilor, cu imprevizibilitatea din piață, cu saturația cu astfel de mall-uri, shopping park-uri. Ne așteptăm ca în acest context, retailerii și dezvoltatorii să-și adapteze portofoliul de proiecte în funcție de specificul regiunii și de puterea financiară a consumatorilor prin atacarea eșalonului doi de orașe până la depășirea perioadei aceasteia tulbure. Posibila criză anunțată va fi un bun prilej pentru retaileri și operatorii de centre comerciale active din piață pentru a demara renovări, reamenajări, rebranduiri, relocări și repoziționări,” declară Marian Ciupitu, director general la Terano Construct.

Citește restul articolului aici.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google