Autorizare ISU pentru școli

O școală bună este un loc sigur în care copii noștri pot experimenta căldură, ajutorul comunității, satisfacția de a depăși dificultățile sau de a descoperi activitățile ce le vor fi de folos pe tot parcursul vieții.

Proiectarea inteligentă a construcției clădirii este o condiție prealabilă pentru elevi și personalul didactic să fie într-un mediu plăcut pentru rezultate academice excelente. De asemenea, credem că școlile pot și  trebuie să joace un rol mai mare ca locuri de întâlnire pentru cunoaștere, învățare, cultură și agrement în comunitate și societate. În strânsă colaborare cu directorii școlilor, administratorii, primăriile și celelalte autorități implicate, creăm soluții durabile de o valoare excepțională.

Unul dintre obiectivele noastre este acela de a avea un mediu sigur pentru copii și tinerii ce descoperă în școli tainele vieții iar un pas important în asigurarea unui loc mai sigur în școli, o reprezintă Autorizarea ISU pentru respective clădire.

Cauzele pentru care nu sunt autorizate școlile sunt numeroase. Pornind de la deficiențe fizice, care există în școli, de la căile de evacuare insuficiente,  la lipsa scărilor de evacuare, scări exterioare, exploatare necorespunzătoare a instalațiilor electrice, stingătoare de incendiu lipsă sau ieșite din termen.

Printre măsurile pe care trebuie să le îndeplinească toate construcțiile pentru învățământ sunt:

  • minim două căi de evacuare, distincte și independente
  • casele de scări de evacuare trebuie să fie închise
  • ușile dispuse pe căile de evacuare trebuie să fie cu lățime minimă de 0,9 metri
  • rampele scărilor și coridoarele să aibă lățimea minimă de 1,2 metri
  • accesul autospecialelor de intervenție trebuie asigurat la cel puțin două fațade

Alte cerințe sunt următoarele

  • hidranți interiori și exteriori (dacă au capacitatea maximă simultană mai mare de 200 de persoane sau au aria construită mai mare de 600 metri pătrați)
  • sprinklere (construcțiile care au aria mai mare de 1.250 mp și densitatea de sarcină termică mai mare sau egală cu 840 MJ/mp)
  • instalații de detectare, semnalizare și alarmare a incendiilor (dacă adăpostesc mai mult de 200 de persoane)
  • iluminat de siguranță pentru continuarea lucrului
  • iluminat de securitate pentru evacuare (dacă sunt mai mult de 50 de persoane)
  • iluminat de securitate pentru marcarea hidranților interior

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) împarte clădirile școlilor în două categorii:

  • Cele care au nevoie de autorizație de incendiu și
  •  cele care nu au nevoie de această autorizație, fiindcă au fost construite înainte de 1998, când „nici nu exista expresia autorizație de securitate la incendiu”.

„Majoritatea școlilor au fost construite înainte de 1990, când nici nu exista expresia autorizație de securitate la incendiu. Astfel, ele se încadrau în vechea legislație din anii ’70. Dar asta nu înseamnă că acestea nu sunt obligate să respecte normele de securitate la incendiu valabile în prezent. Mai mult, reprezentanții IGSU au afirmat că dau cel mai des amenzi în școlile care n-au nevoie de autorizație.

Terano Construct ajută ca tot procesul sa fie simplu pentru tine. Veți urma un proces în care ne vom implica activ, primul pas fiind de a ne lăsa datele tale de contact folosind sectiunea Contact si vei avea alături echipa noastră de profesioniști.

Serviciul pe care ti-l oferim este complet.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google