New Money: Ce businessuri din construcții au avut creștere anul trecut și mizează pe venituri mai mari și în 2024

Industria construcțiilor nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, însă anumite nișe ale sale reușesc să se adapteze actu­a­lei situații economice.

Datele oficiale ale Institutului Național de Statistică din februarie 2024 arată că piața rezidențială a fost în scădere anul trecut, numărul autorizațiilor de construire fiind cu 20,6% mai mici față de 2022. Potrivit ju­că­torilor din piață, mai multe administrații locale din marile orașe au emis mai puține autorizații pentru sectorul rezidențial în 2023, fapt ce s-a suprapus cu o cerere mai scăzută de apartamente.

Sunt însă și nișe din piață care nu resimt nici problemele economice actuale, nici măsurile administrative. Lucrările mari de infrastructură și cele finanțate prin Planul Na­țional de Redresare și Reziliență (PNRR) nu dau semne de scădere, ba chiar din con­­tră, avansează. Un alt segment al pieței care își menține avansul este cel în care activează companii specializate în rea­me­najări de spații, renovări ori lucrări în zona industrială.

Citește tot […]

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google